lunes, 23 de julio de 2012

RECETAS TIPICAS DE ORTIGUEIRA


Bertóns recheos

Ingredientes:

Bertóns, restos da carne do cocido , fariña, caldo limpo, ovos, aceite e cebola (opcional).

Escaldar os bertóns e logo metelos en auga fría. Deixalos arrefriar.

Sofre ir a cebola picada. Mezclala coa carne trocada miúda , engadir os ovos ( batexados ou ao natural). Remexer todo e deixar repousar un anaco.

Ir recheando os bertóns coa carne e pechalos. Logo rebozalos en fariña e ovo, freílos e poñelos no caldo limpo e cocelos uns 20 minutos a lume baixo.


Fricasé de carne ou cocido pobre

Ingredientes:

Garavanzos, pito da casa, carne de porco ou vitela con óso, un anaco de xamón, chourizos, cebola, tomate, pementos de lata, loureiro, cravo, azafrán, viño branco, aceite e sal. Allo e pirixel para o amoado.

A véspera poñer os garavanzos a mollo e trocear a carne en anacos pequenos, rebozala co amoado de allo, pirixel, sal e aceite.

Cocer os garavanzos en auga con sal e unha cebola cuns cravos chantados.

Dourar a carne nunha tixola e logo poñela na pota onde imos facer o fricasé.

Colamos o aceite da tixola e pochamos a cebola e o tomate. Logo botámosllo enriba da carne co viño branco. Deixámolo cocer uns minutos, engadímoslle auga, azafrán, o chourizo e o xamón picados e o loureiro. Cocer ata que todo estexa tenro.

Mesturar todo xunto e picar os pementos engadímosllos tamén, deixar cocer uns minutos todo xunto e logo deixar repousar aló menos uns 10 minutos. 



Torta batida de améndoa

Ingredientes:

12 ovos, ½ kg de azucre, ½ kg de améndoa moída e pasta quebrada.

Batuxar os ovos co azucre ata que aumenten o dobre ou triple do volume logo añádeselle pouco a pouco as améndoas pero sen batuxar, solo remexendo.

Ponse unha base de masa quebrada no fondo logo añádese o batido a por riba bótaselle azucre, métese ao forno xa quente a uns 180º unhos 45 minutos máis ou menos.

 Mª Carmen Villalba

No hay comentarios:

Publicar un comentario